HTML

Éttermi tapasztalatok

Éttermi élmények.

Friss topikok

  • rencsicsi: SZIASZTOK Távirati stílusban.A kaja remek volt,az öreg pincér unott képe eléggé lerontja a boltot... (2010.10.06. 01:09) Zöld Angyal
  • GoldenApple: Mi jártunk oda régebben, akkor nagyon de nagyon jó volt (a fokhagymás-citromfüves rizzsel hiába pr... (2008.01.10. 18:07) Korcsma Piszkos Fredhez

2008.03.26. 14:40 nem várt fordulat

Bécsi Szelet vendéglő - Üllői úti

Cirka két hónap kihagyás után – ilyen-olyan okokból kifolyólag- most ismét be szeretnénk nektek számolni éttermi tapasztalatinkról, igaz ezúttal kicsit mást stílusban és női szemmel nézve, hiszen Karacsi_Maci helyett bátorkodtam én a kedvese megírni az alábbi bejegyzést.

Az apropó József nap volt, hiszen drága apósom is ezen a néven látta meg a napvilágot, így gondoltuk semmi sem szabhat gátat egy kellemes családias vacsorával egybekötött névnapi köszöntőnek.
Az ünneplés helyszínéül a Bécsi Szelet Vendéglőt választottuk,(cím: az Üllői út 16/a szám alatt) szimplán energiaspórolás szempontjából, hiszen kb. 2 perc sétával megközelíthető volt számunkra.
Lusta dögök vagyunk mindketten, valljuk be. :)

Megérkezésünket követően, miután sikerült vadásznunk egy dohányzó asztalt rögtön bosszankodással nyitottunk, mivel a felszolgáló hölgyike nem ismervén az illem és etikett szabályait még meg sem várva, hogy kényelmesen helyet foglaljunk próbálta az orrunk alá tolni az étlapot és felvenni a rendelést. Mivel ezelőtt még egyikünk sem járt korábban az étteremben, halovány gőzünk sem volt a választékot illetően. De a hölgy rendületlenül, mint az ólomkatona állt az asztalunk mellett várva, hogy legalább italt válasszunk magunknak.
Nagy nehezen sikerült is megszülnünk az első kört, mely tartalmazott 1-1 korsó sört az apósnak és páromnak, egy pohár sört apósom élettársának végezetül egy tejeskávét nekem.

Némi beszélgetést követően rendeltünk egy újabb kört, koccintva az ünnepelt egészségére, így előkerültek bizony azok a várva várt felesek is. Kértünk egy Bacardit szigorúan Cola Light-al, hiszen nők lévén vigyázunk a vonalainkra, egy Jagermeistert, egy Körtepálinkát és egy mézes Barackot nekem, mondván tejeskávé után rúgjunk ki a hámból ? kísérőnek pedig a már jól bevált sörök és őszilé következett.

Eközben kitaláltuk mi legyen az ünnepi menü is, apósom lazaccal és camamberttel töltött sertésbordát kért vegyes körettel, párocskám kijevi pulykamellet rendelt szintén vegyes körettel, apósom kedvese mátrai borzaskát kívánt meg vadrizzsel én pedig egy mandulás bundába panírozott jércemellet burgonyapürével és barackkal. Megütközésünkre ha köretet szeretnénk cserélni felárat kell fizetnünk.
Rövid várakozást követően ki is hozták a kért ételeket, amikkel azt hiszem egyöntetűen meg voltunk elégedve, hiszen korrekt adagok voltak finoman elkészítve. Meg kell említenem, hogy nem vagyok egy gasztronómiai guru, még annyit sem értek a főzéshez, mint párom és most mondhatnánk, hogy nő létemre szégyen és gyalázat, ám ellenben kitűnően tudok kritizálni ?
Az egyetlen, ami számomra tüskeként maradt meg ebből a kellemes estéből az a felszolgáló hölgyike hozzá nem értése és tudatlansága illetlenséggel párosítva. Megfordult a fejemben, hogy vajon sokat lógott-e a vendéglátó suliból esetleg csak éppen hogy átcsúszott a vizsgán? Mindenesetre melegen ajánlanám neki a szorgalmas tanulást és gyakorlást!

Összegezve az értékelésem pusztán laikusként(10-es skálán)
Felszolgálás : 4
Ételek minősége: 8
Hely hangulata: 6

És végül a rendelésünk árakkal:

Kijevi pulyka 1190 Ft
Lazaccal és camamberttel töltött sertésborda: 1190 Ft
Mátrai borzaska: 1290 Ft
Mandulás jércemell: 1290 Ft
Vegyes köret: 580 Ft
Korsó dreher: 2400 Ft/5
Pohár dreher: 580 Ft/2
Jagermeister: 1300 Ft/2
Körtepálinka: 530 Ft
Barackpálinka: 550 Ft
Bacardi: 510 Ft
Cola light: 290 Ft
Rostos ?: 270 Ft
Tejeskávé: 260 Ft
--------
Összesen: 12320


Végleges konklúzió: ha egy kiadósat akartok enni, vagy itt laktok a környéken és nincs kedvetek főzni vagy csak elmennétek valahova vacsizni de nem akartok átbumlizni a városon, akkor próbáljátok ki!

Cseji

---------------------------------------------------------------------------------
Karacsi_Maci:

Tualjdonképpen egyetértek a kedvesemmel mindenben, kivéve a felszolgáló kislányt, mert azért ennyire nem volt drámai a helyzet, bár azért azt tényleg megvárhatta volna, hogy leüljünk. Ezen kívül jól végezte a munkáját, viszont két felszolgáló hölgy is volt. A másik kicsit idősebb hölgy viszont tényleg nem volt tisztában sok dologgal, és az asztal másik sarkáról mindenkin keresztülnyúlva rakta elém a kaját, illetve apámnak nem vegyesköretet hoztak első körben, csak rízst. Az ételek viszont finomak voltak, mind végigkostóltam, és tényleg emberes adag volt. Ennek ellenére, bennem egy erős hatos, gyenge hetes az összkép, de miután jóindulatú vagyok, és ár / érték arányban teljesen korrekt, ezért hét pontot kap.

Szólj hozzá!

Címkék: étterem vendéglátás 7pont


A bejegyzés trackback címe:

https://ittisettunk.blog.hu/api/trackback/id/tr60397598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása