HTML

Éttermi tapasztalatok

Éttermi élmények.

Friss topikok

  • rencsicsi: SZIASZTOK Távirati stílusban.A kaja remek volt,az öreg pincér unott képe eléggé lerontja a boltot... (2010.10.06. 01:09) Zöld Angyal
  • GoldenApple: Mi jártunk oda régebben, akkor nagyon de nagyon jó volt (a fokhagymás-citromfüves rizzsel hiába pr... (2008.01.10. 18:07) Korcsma Piszkos Fredhez

2008.04.10. 11:05 nem várt fordulat

Kőleves vendéglő

Ez a nagyon kellemes kis hely a VII. kerület Dob utca 26 (Kazinczy u sarok) található. Előre elterveztük a párommal, hogy elmegyünk valahova, erre esett a választás. Belépve a helyre egy hangulatos kis étterem látványa fogadott minket. Vártunk egy percet, és máris ott termett egy csinos fiatal felszolgálólány, majd megmutatta hova ülhetünk, ha szeretnénk dohányozni. Szerencsére elég sok hely volt még este hat óra fele, de nem volt üres a hely, épp megfelelő menyiségű vendég tartózkodott a helységben, hogy ne érezzük se telinek, se üresnek.

Kértünk egy forró fehér csokoládét, - nyilván ezt nem én ittam - és egy korsó dreher sört, illetve egy jagermaistert. 4cl jagerért 600 Ft barátinak mondható, és a sör sem volt drága 450-ért.

Megkaptuk az italainkat, kedvesen megkérdezte a kislány, hogy sikerült -e választanunk, de mivel még nem sikerült, ezért megkértük, jöjjön vissza később.

Az egyik legszimpatikusabb vonása a helynek, hogy a két felszolgálólány folyamatosan szemmel tartotta a placcot, és figyelemmel kísérték, kinek fogyott el az itala, ki szeretne rendelni, fizetni, és mindezt olyan diszkréten, de pontosan, hogy bármely neves étterem megirigyelhetné.

Így történhetett meg az, hogy pont a megfelelő időben jött újra oda felvenni a rendelést.
Kedvesem egy narancsos kacsamellfalatok főételt - krumplifánk helyett magvas krumplival (steak krumpli szezám magokba forgatva) - rendelt, míg én a kakukkfüves csirkesteak fetával és olivával kombót választottam, a magvas krumpli helyett vegyes körettel. Ez utóbi köretválasztás végzetes hibának bizonyult. A rízs finom és jó állagú, illetve kellemes ízű volt, de miért, kérdezem miért kell egy ilyen klassz kaját, és az étterem nívóját mirelitt sültkrumplival lehúzni??? Egy étteremnek nem bocsátom meg.

Kis kitérő: van a mexikói úton egy ici-pici kis harmadosztályú söröző, ahol van étel is, mindent frissen csinálnak, még a sültkrumplit is. Ha nekik megéri, 340 Ft -ért az a kis plusszmunka vajh miért nem?

Mindezek ellenére az ételek finomak voltak, mit finomak isteniek. A csirke kellemesen szaftos, nem száraz, a feta lehetett volna kissé karakteresebb, de ennek ellenére ízletes volt. A párom kacsamelle viszont egyerűen zseniális, 10 pontos! Ilyen finom kacsamellet még életemben nem ettem, és a szaft amit hozzá adtak a narancsokkal keveredve... Fenomenális, mindnekinek ajánlom. Az adagok nem túlzóak, de éhesek nem maradtunk az biztos.

Étkezés után még beszélgettünk egy kicsit, megvártuk a számált, és távoztunk egy kellemes este és vacsora élményével. A számlát ugyan hamar kihozták, de itt kicsit több időt kellett várni, mint amennyi megengedhető lenne, de lehet, hogy csak a tökéletes este, perfekt felszolgálás és ételek, illetve a jó hangulatunk miatt éreztem soknak.

Mindenkinek csak ajánlani tudom a helyet. A sűlt krumplit leszámítva minden nagyon rendben volt, mire végeztünk, meg telt teljesen az étterem.

A felszolgálás 10 pontos, az ár érték arány 8 pontos, ételek a krumpli miatt csak 7 pont, a hangulat pedig 8 pontos szintén.
Így tehát összességében 8 pontot adok a helynek azzal a tudattal, hogy vissza fogok még menni oda! Azért nem 9-et, mert a mirelit krumpli nagyon lehúzós, ettől a helytől elvárható lenne a rendes krumpli, remélem legközelebb 9 pontot adhatok majd!

És akkor a menü:

Jagermeister  700 Ft
Korsó Dreher  450 Ft
Forró csoki (fehér)  380 Ft
Kakkukföves csirkesteak fetával és olivával  1720 Ft
Vegyes köret  340 Ft
Narancsos kacsamell falatok  2100 Ft
Magvas krumpli köret  420 Ft
Őszibaracklé 3dl  330 Ft
Jagermeister  700 Ft

Összesen 7140 Ft

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://ittisettunk.blog.hu/api/trackback/id/tr31418855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása