HTML

Éttermi tapasztalatok

Éttermi élmények.

Friss topikok

  • rencsicsi: SZIASZTOK Távirati stílusban.A kaja remek volt,az öreg pincér unott képe eléggé lerontja a boltot... (2010.10.06. 01:09) Zöld Angyal
  • GoldenApple: Mi jártunk oda régebben, akkor nagyon de nagyon jó volt (a fokhagymás-citromfüves rizzsel hiába pr... (2008.01.10. 18:07) Korcsma Piszkos Fredhez

2007.12.17. 14:40 nem várt fordulat

Zöld Angyal

Nagyjából felépűltem a lábfájásomból, így újra belevetem magam az étteremjárásba, s ennek tanújeleként meg is osztom veletek a Zöld Angyal étteremben szerzett tapasztalataimat.

Az étterem a XIII. kerületben található Országbíró utca 30. szám alatt bújik meg az Üteg utcai lakótelepi sor végén. Egy kis egyszintes egység, ahol az ember ehet - ihat, ezenkívűl tartozik hozzá még egy Bowling klub is.

A belépés után egy vidám, mosolygós középkorú hölgy fogadott, majd udvariasan hellyel kínált minket. A félhomály remekül illett az eseményhez, az időközben menyasszonyommá avanzsálódott kedvesem születésnapjára gondoltunk itt eltölteni egy vacsorát.

Kicsit beszélgettünk, iszogattunk, a felszolgáló hölgy nem volt tolakodó amikor először jeleztük, hogy később választanánk, és tökéletesen pontosan időzített a második körrel. Végig nagyon kedves volt.

Kezdésnek én egy korsó sört kértem, és egy jagermeistert, szerelmem pedig egy őszilevet és baileys-t.

A rendelésünk:
Mézes mandulás barckkal töltött pulykamell burgonyapürével
Óvári pulykamell vegyeskörettel, / hasáb és rízs /

Az ételek hamar elkészültek, minden friss és zamatos volt, a pulykát a megfelelő ideig sütötték, nem száradt ki, a mézes mandulásban az összetevők harmonizáltak egymásssal, az óvári pulykában is eltalálták a gomba / sonka / sajt arányát, úgyhogy egy szavunk sem lehetett.

Összegezve tehát, kellemes volt a hely, a hangulat, finom az étel, kedves és vidám a kiszolgálás. 4 800 Ft volt a végszámla /erre adtam 400 Ft borravalót /, amiért cserébe egy remek órát töltöttünk a Zöld Angyalban és jót is ettünk, ittunk, így hát  ár / érték arányban szerintem megérdemli kilences, és a többire is ennyit adnék.

Miután az árat sosem jegyzem fel, mindig a honlapról lesem el utólag, ezért kicsit hideg zuhanyként ért, hogy egy ilyen klassz helynek nincs honlapja, ezért pontos árakkal nem tudok szolgálni, de ha végignézitek, miket is ettünk / ittunk, láthatjátok, hogy itt enni nem drága mulatság, tehát mindenkinek melegen ajánlom

5 komment

Címkék: étterem bowling söröző vendéglátás 9pont


A bejegyzés trackback címe:

https://ittisettunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7266953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alex 2008.04.23. 13:49:30

Karacsi_macinak teljesen igaza van!
Én teljesen véletlenül akadtam a helyre egy közepes nagyságú német társaság kísérőjeként. Már a fogadtatás kedvessége a helyfoglalás gördülékenysége sejtette, hogy nem csak egy sima "Söröző" ez a hely. A fiatal pincér hölgy udvarias ugyanakkor lendületes német nyelvű kommunikációja megnyerte a németek szimpátiáját. Amikor pedig jó német szokás szerint az étlapot teljesen átvariálva kérdezték, hogy ez megoldható-e, a pincérünk abszolút természetességgel adott igenlő választ. A férfiak a nagy adag csülök ételeket dicsőitették üres tányérokkal, a hölgyek a könnyebb ételek egész sorát abszolválták elismerően bólogatva. Külön fejezetet érdemelne a Söröző borválasztéka, erről csak annyit, hogy egyik német borszakértőnk itt térdelt le a magyar borok minősége előtt és ettől kezdve egész itt tartózkodása alatt kereste a lehetőséget a villányi, budai, egri, szekszárdi nedűkkel való kulturált találkozásra. Az árak abszolut elfogadhatóak -különösen az ételek minőségét és mennyiségét tekintve- magyar szemmel is. Jó tudni, hogy nagyobb 8-10 fős csapatnál érdemes előre érdeklődni a helyfoglalás miatt. Nagyon sajnálom, hogy nincs internetes honlapjuk, úgy talán többen megtudhatnák, hogy ez egy igazán klassz hely.

nem várt fordulat 2008.04.23. 15:50:31

azért is örülök ennek a helynek, mert a közelben, kb. 4 házzal odébb fogok lakni, hamarosan költözöm ha minden igaz, és így a közelben lesz egy tuti hely !

örülök, hogy neked is tetszett!

horsebi@ 2008.06.16. 11:27:45

Én tíz éve költöztem a környékre és pár sör kedvéért ténferegve leltem e helyre egyszer. Azóta sok ismerősömmel rengeteg alkalommal fordultam itt meg sümegi süveget és csülköt enni, barna és világos sört, néha bort inni. Azért gondoltam, hogy virtuál tollat ragadok, mert tudják meg mások is hosszú távon is remek helynek tartom, kiegyensúlyozottan jó minőséggel.

ngeri 2009.10.20. 15:58:05

Mi vagy 10 éve járunk oda -viszonylag rendszeresen- a családommal.
Nagyon szeretjük, szüleimmel jóban van a személyzet, de amikor nélkülük mentem -engem még nem ismernek meg, így ismeretlenként kezeltek-, akkor is nagyon udvarias volt a kiszolgálás. Az ételek általában remekek, rosszat még nem ettem náluk.
Csak ajánlani tudom a helyet.

rencsicsi 2010.10.06. 01:09:29

SZIASZTOK

Távirati stílusban.A kaja remek volt,az öreg pincér unott képe eléggé lerontja a boltot. Szokás szerint fűtés nuku, hideg volt ezerrel. Csak nyáron menjetek, ha nem akartok megfázni!!!
Eléggé lepukkant a bolt, hát még a bowling...
süti beállítások módosítása